ВИДОВДАНУ У ЧАСТ
Пуковник у резерви и Специјални саветник у Српско-руском центру МАЈАК, Сретен Егерић, у својству потпредседника Савеза резервних војних старешина града Новог Сада, руководио је традиционалним, 27-мим сусретом ОРВС Новог Сада под радним називом “Видовдану у част”.
Састанку су сем припадника Организације резервних војних старешина града Новог Сада, присуствовали Секретар Организације резервних војних старешина Србије, Председник Организације резервних војних старешина АП Војводине, представници ОРВС из градова Републике Србије, представници Министарства одбране и Војске Србије, представници СУБНОР-а, Удружења потомака ратника 1912 до 1920. године, Удружења ваздухопловаца Војводине, патриотских удружења и организација грађан, те поклоника ОРВС и пензионисаних припадника Војске и МУП-а.
Током сусрета изражена је захвалност за сарадњу са ванструктурним организацијама и удружењима, као и појединцима из састава ОРВС, а затим је пуковник проф. Др. Далибор Денда из Министарства одбране, одржао предавање на Тему “Стварање модерне српске војске од 1878 до 1912. године” (Војске која је извојевала блиставе победе у Првом и Другом балканском и Првом светском рату).
Сусрети су завршени уз заједнички традиционалних војнички ручак, војнички пасуљ.
МајакТим