ПУКОВНИК ЕГЕРИЋ ПРИМИО ПЛАКЕТУ
Дана 22. јуна 2024. године у времену од 10,00 до 15,00 часова, у Руми, одржан је традиционалних једанаести Видовдански сабор витезова Cрбскиx.
Председник академије Видовданских витезова србских, са сарадницима, у сарадњи са Српском Православном Црквом и СО Рума, организован је свечани пријем у Градској кући СО Рума, полагање венаца палим борцима у одбрамбеним и ослободилачким ратовима од 1991. године до 1999. године, у парку “Хероја са Кошара и Паштрика” у Руми, Литургију за пале припаднике јединица Војске и Полиције у цркви Вазнесења Господњег и уручење признања појединцима, организацијама и удружењима ветерана и припадника  Војске Србије, МУП Републике Српске,  Посебних јединица полиције МУП Републике Србије, те породицама палих припадника и појединцима који су се истакли у одбрани отаџбине, из састав Војске и Полиције,  Републике Србије, Републике Српске, Припадницима Војске Југославије, патриотским организацијама, удружењима и званицама из Републике Србије, Руске Федерације, Републике Српске и Црне Горе.
У оквиру обележавање Видовданскoг сабор витезова Cрбскиx приказана је и борба српских витезова са реалним оpужијем.
Част да присуствује овој свечаности имаo je специјални саветник пуковник Сретен Егерић у име Српско-руског центра МАЈАК и  симпатизери и поклоници Српско-руског центра МАЈАК из Руме и Београда.
На свечаности, за самопрегоран рад за неговањe традиција, културе сећања на пале, рањене и сабoрце Ратне војне инвалиде, те неговање сећања на борбе у којима су дејствовале јединице Војне полиције, наведеном удружењу (УГ Ветерани ВП) је уручена Плакета Видовданског витеза Србског.
Плакету је од председника академије Видовданских витезова србских Новицe Тодосијевићa у име удружењу (УГ Ветерани ВП), примио пуковник у резерви Сретен Егерић,
специјални саветник y Српско-руском центрy МАЈАК.
МајакТим