Промоција аутобиографске и документарне књиге Средоја Новића “Од Детлака до Ист Ривера”
Дана 11. јуна 2024. године, са почетком у 19.00 часова у Свечаној сали Матице српске у Новом Саду, одржана је промоција аутобиографске и документарне књиге Средоја Новића “Од Детлака до Ист Ривера”.
Аутор књиге Средоје Новић, обављао је низ одговорних дужности у оквиру ресора Државне безбедности Социјалистичке Републике Босне и Херцеговине и сведок је свих догађаја који су водили у распад СФРЈ и сукобе на простору исте, посебно на простору БиХ.
У тренуцима трајања оружаног сукоба на простору БиХ и након окончања истог обављао је одговорне дужности у оквиру МУП Републике Српске, до дужности министра унутрашњих послова РС и Министра у федерални органима БиХ као представник Српског народа, у кључним тренуцима борбе за стварање и одбрана тековина слободе у Републици Српској.
Аутор књиге је сведок свих кључних догађаја у БиХ у свим њеним фазама постојања, растројства и изградње кроз два ентитета, три конститутивна народа у БиХ, у последњих пола века.
Своја запажања је у виду књижевног описа и документа уградио у наведену књигу.
О књизи и аутору су говорили:
Проф. Др. Драган Станић председник Матице Српске,
Проф. Др. Синиша Каран, министар МУП Републике Српске, Млађен Цицовић, шеф  – директор, Представништва Републике Српске у Србији и сам аутор.
На позив Млађена Цицовића, шефа – директора, Представништва Републике Српске у Србији,  специјални саветник директора српско – руског центра “МАЈАК” пуковник Сретен Егерић присуствовао је испред Српско – руског центра “МАЈАК” наведеној промоцији књиге.
МајакТим