Трибина “Драгош Калајић и Русија” у Руском дому

На трибини “Драгош Калајић и Русија” у Руском дому боравила је и делегација Српско-руског центра “Мајак” предвођена специјалним саветником Биљаном Чутурило и истакнутим чланом Данијелом Величковић.

На Дан словенске писмености, у петак 24. маја у 19 часова, еминентни српски и руски стручњаци говорили су о пророчкој мисли Драгоша Калајића. Чувену књигу „Русија устаје“ објавио је 1994, у време када је била на коленима, када нико није могао да наслути да ће устати, а било је и оних који су Калајићев наслов сматрали неоснованим и трагикомичним.
Његов однос према Русији и Словенима и данас води у нека од чворних питања наше епохе, тражећи дубље разумевање.
На трибини „Драгош Калаић и Русија“ говорили  су Драган Ћирјанић, („Русија као последња одбрана Европе“), др Миша Ђурковић, (“Калајићево откривање Русије“) и др Александар Гајић, („Русија устаје – традиционализам Драгоша Калајића и обнова империје“).
У ексклузивним видео укључењима из Русије, о значају мисли српског филозофа и писца говорио је академик др Наталија Нарочницка, на тему „Сећање на Драгоша Калајића“, а чувена руска историчарка Јелена Бондарјева анализирала је „Лекције Драгоша Калајића“.
МајакТим