Владимир Пребирачевић: Србија је у хибридном рату а Русија главни плен

Србија је мета хибридног рата који се појачава ових дана. Стотине лажних дојава о постављеним бомбама по школама и институцијама у Србији су само врх леденог брега који је видљив свима али онај део који је невидљив је све жешћи на свим пољима. Политика државе Србије која не уводи санкције Руској Федерацији у складу са сопственим интересима је највероватнији разлог овакве акције која како се чини по првим информацијама долази из иностранства.

Поред Турске из Москве и Санкт Петербурга може да се слети само у Београд на тлу Европе. Србија и њено руководство одолевају притисцима и званичника који су именом и презименом и функцијом најважнији функционери у земљама западне Европе. Слушамо тираде назови чувара демократије и слобода и људских права који нам говоре да ми морамо да се усагласимо са њима који делују као да су на психоактивним супстанцама и чине кораке који су максимално на сопствену штету. То исто желе да и ми урадимо јер ето желимо да смо на европском путу а они ће нам као и у предходних 25 година обећавати свашта без неке озбиљније реализације како би нас приволели на спровођење првенствено њихових рекао бих хирова јер ни њима у западној Европи није у интересу овакав развој ситуације. Инфлација у Европи је највиша икада за време њеног постојања и та Европа све мање постаје оно некадашње лепо место за живот.

Србија мора да издржи све ове нападе и да у складу са својим интересима доноси одлуке. Много одлука у предходној деценији ли две смо ми донели које су представљане као да су пресудне само још то и ето нас у ЕУ. Сурова реалност је мало другачија тако да сматрам да нема никаквог разлога да сами стављамо главу на пањ. Неки сукоби могу остати и мимо нас. Русија која је крајњи циљ и највреднији плен је тренутно недостижна западним хегемонима али они не престају да покушавају и сви треба да страдају или како они наводе да буду солидарни. У овом свимслу многе економије ће бити уназађене само због своје тврдоглавости и вазалног приступа сваком проблему који је огрнут плаштом мназови солидарности.