Владимир Пребирачевић: Дипломатски рулет против Русије

 

Пише Владимир Пребирачевић

Директор Српско-Руског центра „Мајак“

Лудило европских земаља постаје заразно и шири се широм европе као ковид19. Та нова вирусна инфекција која је захватила дипломатска представништва широм Европе није узрокована неким стварним вирусом него чистим вазалним односом које већина европских земаља има према САД. Након што су САД протерале 10 руских дипломата који треба да послуже као пример како треба да се односи према Русији још неколико земаља је брже боље показало своју приврженост и солидарност са САД у том лудилу и уз разноразна објашњења ускратило гостопримство руским дипломатама. Пољска, Чешка, Бугарска, Украјина су само неке у низу земаља које су до данас протерале руске дипломате а у данима који су пред нама остаје да видимо која још земља ће се одлучити на тај вид показивања покорности јер ми ни један други израз за ову хистерију не пада на памет.

Русију неправедно оптужују за извор нестабилности и безбедносних ризика и да је стална претња по безбедност европских земаља а управо су земље НАТО пакта предвођене САД-ом те које су на саме границе Русије извеле своје војне јединице и у континуитету одржавају војне вежбе и буквално прете безбедности Руске Федерације. Сценарио војних вежби је управо конкретан пример претњи које уствари они константно упућују Русији, док све време вичу како им Русија прети.

Иако нико више није наиван у међународној геополитичкој арени шта се дешава, НАТО пакту је потребна припрема сопственог становништва путем медија. Креирањем лажних вести, вештачки изазваних криза и константним представљањем Руса као лоших момака, што смо у задњих тридесет година и сами осетили на свом примеру сатанизовања на сваки могући начин, желе се постићи геополитички циљеви а који су углавном усмерени на природна богатства.

Русија је крива јер се на њеној територији налази велико рудно и енергетско богатство и то је главни плен који сија у очима западних креатора криза и светских моћника гладних нових богатстава.

Русија им је такође крива и јер је православна земља и то им пара очи. Земља која се издигла из кризе деведесетих година прошлог века и која је усправна и здрава ставила до знања својим непријатељима да више нема повлачења али да је и способна на другим тачкама конфликата да брани не само своје интересе него и интересе земаља на који се обрушила крвожедна америчка војна орлушина.

Једини разлог постојањља НАТО пакта је да буде машинерија која ће се употребити против православног истока али и другим деловима света у којима има природних ресурса којима би било згодно завладати јер прича о колективној безбедности пада у воду када сте ви једини реметилац те безбедности и воља народа широм планете.

Мало су се изненадили адекватним одговором Русије на своје акције која је јасно ставила до знања да неће бити толеранције. Ушли смо у нову еру где униполарни свет престаје да постоји али се предвођен са САД још увек опире да призна да више нису самопрокламовани светски полицајац који ће сваког да туче по глави већ крвожедни пљачкаш и убица као што смо и сами доживели више пута.