Владимир Пребирачевић:Слављење „Олује“ је само наставак крвавог злочина

Пише Владимир Пребирачевић
Директор Српско-Руског центра „Мајак“

Ове године практично већ сутра ће Хрвати славити четврт века од своје како кажу историјске победе у „Операцији Олуја“ јер других победа нису ни имали. У исто време решили су опстанак своје државе у Авнојевским границама које им је Тито дао на штету Срба али и решили су за њих веома важно српско питање. То српско питање су неколико пута покушавали да реше увек на исти начин а деведесетих година 20. века уз подршку Америке али пре свега Немачке у томе су и успели. Једино што никада кроз историју нису били бајни војници па су се увек иживљавали на деци, женама и уопштено цивилима. Своје херојство су стотинама пута доказивали над полупокретним и непокретним старцима. О томе сведоче стотине јама у које су бацани несрећни Срби који никако да науче ко им је вековни непријатељ и са ким заједно неће моћи никада да имају нормалан суживот без обзира на све преваре модерног доба, лажних прича о људским правима и демократији. О томе сведоче и много већа стратишта као што су Јадовно и Јасеновац које исти ти Хрвати сложно и уз подршку старих савезника упорно покушавају да ставе под тепих да релативизују и на крају прогласе потпуном бесмислицом.

Цивилизацијска је срамота негирати таквав геноцид и геноцидне намере Хравата које су починили у континуитету кроз цео 20. век али и 21. век није ништа мање непријатељско расположење према свему што је Српско.
Ова срамна прослава треба да буде опомена Србима да им увек прети опасност и да морају да се држе заједно и сложно као никад до сад јер су наши непријатељи увек будни и користе сваку прилику да нас разједињују и понижавају. Један од таквих примера је и најављено присуство случајног Србина на тој срамној прослави злочина у Книну. Присуство том наставку крвавог пира је само још један злочин који би неки Србин могао да почини и да свој немерљив допринос несрећи коју наш народ преживљава. Такав човек не може ни на који начин да представља макар и једног Србина у Хрватској па очигледно не може ни самог себе да представља јер је очигледна срамота за српски род. Сви издајници рода свог и осведочени српски непријатељи увек у мислима треба да знају да ће ова земља опет изнедрити неке Милоше Обилиће и Гавриле Принципе и Благоје Јововиће. Пуна нам је историја херојских дела. А ти што су спремни да издају сопствену нацију зарад неког ћара отићиће на ђубриште историје где им је и место. Они који су клали и убијали Србе широм Балкана, што су ратовали све до стаљинграда за Хитлера и који су увек били на погрешног губитничкој страни и овога пута ће остати на тој губитничкој страни на којој није ни право ни правда ни истина и никада неће ни бити. Свака прослава „Олује“ и свако негирање злочина и геноцида над Србима ће бити лош начин да се спере савест злочинца а ми ћемо бити овде све јачи и сваким даном ћемо их својим присуством и јачином на те њихове геноцидне намере опомињати јер ће их сенке небројених злочина пратити док постоје.