Владимир Пребирачевић: Полицијска репресија у Црној Гори сваким даном је све јача

Пише Владимир Пребирачевић
Директор Српско-Руског центра „Мајак“

У Црној Гори је ситуација све црња. Полицијска репресија је сваким даном све јача у покушају да сломи дух народа који вапи за слободом. Хапсе се грађани који на миран начин изражавају своје неслагање са погубном политиком још увек владајуће странке. Колико су кратковиди командири полиције који очигледно не схватају тренутак у коме се налазе. У покушају да се шефовима још више умиле посежу за употребом бруталне силе на грађане који их ни на који начин не угрожавају.

Од земље која се могла хвалити демократијом колико год то вештачки привид био сада више ни то не може јер је склизнула у потпуни хаос. Жеља за опстанком на власти по сваку цену коштаће садашњу политичку елиту много. Црногорски министри као да се такмиче ко ће небулозније изјаве дати а све у покушају да се још мало умиле неприкосновеном вођи који се одрекао Срба и Србије и политичким и националним а у последње време и верским инжењерингом покушава да створи нове црногорце у народу оправдано назване милогорци.

Да је таква политика осуђена на пропаст види се по хиљадама људи који су на литијама показали став приликом одбране Српске Православне Цркве. Свештеници се хапсе и приводе на саслушања као да су најгори криминалци и на тај начин још више буде тај чувени инат код српског народа који је непобедив кад му инат пробуде. Напад на ватрогасце од стране полиције као да су терористи и претресање ватрогастне станице је још један доказ сулуде политике и употрбе или можда боље рећи злоупотребе полиције против сопственог народа.

Почело је отимачином имовине Српској Православној Цркви тобоже камуфлираном у Закон о слободи вероисповести а наставља се преко отимања општина од опозиције која стоји на позицијама да Српска Православна Црква има историјско али и свако друго право да управља својом имовином. На све то више је него очигледно да се у доба короне и оваквих политичких потреса и монтираних процеса у Црној Гори ни туристичка сезона неће догодити и да ће економска штета за малену Црну Гору бити огромна.

У наредним данима не очекујем ништа бољу ситуацију него само додатно пооштравање иовако експлозивне ситуације.