Гостовање пуковника Егерића на ТВ Информер
Специјални саветник српско-руског центра МАЈАК, пуковник у пензији и пуковник у резерви,  Сретен Егерић, гостовао је 04.10.2024.године, од 18,00 до 20,00 часова, у емисији ОТВОРЕНИ СТУДИО телевизије ИНФОРМЕР.
Водитељка емисије Марија Кордић, емисију са темом: “Да ли Нетанијаху жели да увуче Русију у сукоб на Блиском истоку?”, реализовали је са гостима у студију и укључењима гледалаца.
Током емисије емитована је вест да cу ИДФ Израела, извршила ваздухопловна бомбардовање снага ОС РФ у Сирији, вест није могла бити потврђена, али се радило о дезинформацији, што је јасно и саопштено од стране гостију.
Од стране гостију процењиване су и разматране могућности сукобљених страна у даљем војном ангажман и ескалацији ратног сукоба на Блиском и Средњем истоку и могуће опасности по земље Средоземног басена у случају распламсавања оружаног сукоба.
У другом делу емисије под називом “Нетанијаху зао дух Блидког истока”,  извршена је детаљна презентација профила председника владе Израела и процењени евентуални војни циљеви у Израелу у евентуалном продужетку ракетниx удара Ирана на Израел.
Линк емисије
МајакТим