РУСКИ ВОЈНИ БЛОГЕР РИБАР ОДРЖАО ПРЕДАВАЊЕ У БЕОГРАДУ!

У уторак 16. априла 2024. у Хотелу „Москва” у Београду, Михаил Звинчук — Рибар, један од оснивача познатог Телеграм канала „Рибар”, одржао је  предавање на тему употребе Телеграм апликације као средства за контролу информативног окружења.

Заинтересовани су имали приликy да чују о самој апликацији, њеном развоју, алатима, безбедности употребе, а за представнике медија су веома биле значајне и анализе најпопуларнијих Телеграм канала који објављују садржај на српском језику.

Према речима предавача, један од кључних момената популаризације Телеграм апликације везује се за почетак сукоба у Украјини, јер се, са једне стране, у јавности јавила потреба за актуелним информацијама, а са друге стране апликација је нудила једноставан начин креирања садржаја и пуштања информација већем броју корисника.

На догађају је био и директор Српско-руског центра “Мајак” Владимир Пребирачевић. Мајак има свој телеграм канал са 14500 пратилаца на коме се свакодневно објављују информације из земље и света без цензуре и западне пропаганде.

 

МајакТим