СОЧИ : ,,Русија и њена улога у стварању мултиполарног света”

Специјални саветник у Српско-руском центру ,,Мајак” и председник омладине Српске народне партије, Вукашин Дромљак, данас је, заједно са делом српске делегације у Сочију, присуствовао панелу под називом ,,Русија и њена улога у стварању мултиполарног света.”

Говорници су били министар спољних послова Русије, Сергеј Лавров, ректор Универзитета МГИМО и члан президијума руске академије наука, Анатоли Торкунов, као и извршни директор фондације Горчаков, Леонид Драчевски.

Министар Лавров је приликом свог обраћања истакао да се идеја Америке да контролише Европу и остатак света без проблема може поредити са идејама које су имали и својевремено покушали да спроведу у дело Хитлер и Наполеон. Дотакао се и питања Косова и Метохије, као и ситуације у Југославији током деведесетих година, као пример онога како запад функционише и на који начин покушава да оствари своје личне интересе.

С друге стране, господин Драчевски је истакао да се политика запада тренутно своди искључиво на вређање, без пружања прилике да се друга страна изјасни и да се води било каква врста дијалога.

По завршетку панела, српска делегација састала се са браћом из Републике Српске и Црне Горе, након чега су заједнички учестовавли у дефилеу са представницима свих осталих држава које су присутне на Светском омладинском форуму.

Орило се Сочијем ,,Боже правде!”

МајакТим