Владимир Пребирачевић: Србија под све већим притиском колективног запада

пише директор Српско-руског центра “Мајак”

Немачки амбасадор Јорн Роде који службу обавља на окупираном делу српске територије, Косову и Метохији, позвао је власт у Србији да се придружи санкцијама Русији. Уз тај позив изнео је и коментар како ће Путин наводно покушати да изазове поделе и мржњу у другим деловима света па самим тим и овде у региону.

Немачки амбасадор бр. 2  у Србији Јорн Роде се налази на територији Републике Србије који при том није добио агримане од председника наше државе него од представника терориста који управљају Косовом и Метохијом уз заштиту западних земаља а посебно земаља квинте уз наравно НАТО трупе које делују у садејсву са предходно наведеним. Значи налази се илегално на КиМ.

Амбасадор Немачке која упорно непоштује међународно право па самим тим ни резолуцију 1244 Савета Безбедности и који активно учествује у стварању Косовске војске која је наследник УЧК у сваком смислу што и сами квази политичари са Косова тврде, покушава да држи лекције свима нама на нашој земљи како ми треба да се понашамо а у ствари жели да им максимално олакшамо реализацију њихових намера а то је признање Косова као независног али и низ других тотално неповољних ствари по нашу земљу које желе да нам наметну и које желе да нам ултимативно реше водећи се неком чудном логиком која не допире до мозга просечног становника Србије а која је својствена уском кругу политичара са запада којима логика а ни међународно право очигледно нису јача страна.

Константно позивање на увођење санкција Русији је у истом правцу реализације активности на покушајима изолације Русије која успут остварује озбиљно добре резултате управо у економији бранећи се од економских насртаја колективног запада. Русија је земља која је вечита мета освајача и пљачкаша са запада којима су примамљива богатсва у овој огромној земљи и политика уназад 80 година коју запад спроводи сатанизујући Русију и Русе као народ није ништа ново ни епохално. Циљеви су им исти: распарчавање Русије и експлоатација огромних природних богатстава по систему као што су вековима имали прилику да спроводе у Африци.

По цену било чијих живота су спремни да науде Русији али и свим њеним савезницима који јој активно помажу или као што је то Србија која им бар активно не одмаже својим деловањем.

Независност једне земље се управо и потврђује на овом примеру јер све земље око нас нису у позицији да самостално воде рачуна о својој политици и интересима својих грађана што можемо приметити у оркестрираним свакодневним нападима од стране тих земаља од којих се не може очекивати никаква реална помоћ Украјини у овом сукобу на истоку Европе ни војна ни економска нити било каква друга осим та поданичка политичка подршка којом сами себе понижавају.

Специјална војна операција ће се спроводити све до испуњења циљева које је прокламовао руски председник Владимир Путин још на самом почетку саме операције, и ту неће бити промена и попуштања. Руска војска стабилно напредује и остварује замисли своје команде која стрпљиво троши офанзивне потенцијале украјинске војске коме у овом сукобу скоро ништа не полази за рукомвса разлогом.бПОбеда Русије није упитна али за колектоивни запад је сада све већа паника шта ће бити након победе и већ предвиђају битно другачије геополитичке околности у свету. Те околности су и шанса Србије да ће се њени интереси више поштовати и да ће неки национални интереси бити задовољени.

А наша земља Србија треба стално да води рачуна о својим интересима и да на сваки начин почне да санкционише појединце и групе који отворено стају на стану непријатеља који се чак и не крију, и то раде максимално транспарентно чиме понижавају и нашу земљу и показују максимално непоштовање.

Дужни смо и према претцима и према потомцима да наша Србија живи и много после нас а не да се поданичким приступом утопи и нестане у вртлогу светских догађаја и суманутих идеја светских моћника који су изгубили додир са реалношћу и који би да се играју Бога.