„Руско чудо из Петербурга“ концерт у Руском дому

„Руско чудо из Петербурга“ је народни шоу, који песме, игре и оркестар руских народних инструмената спаја у јединствену целину. Публику очаравају и  шарени костими, словенска мелодичност, сложени кореографски трикови и вокалне нумере извођача који очаравају лепотом својих гласова.

Чланови театра су професионални уметници, дипломци Државног конзерваторијума  „Николај  Римски-Корсаков“ из Санкт Петербурга, лауреати сверуских и међународних такмичења.Поред популарних нумера попут „Каљинке“ , „Гледам у плава језера“, „Изаћи ћу на улицу“, на програму концерта биле су и обраде народних песама, које потписују најбољи санктпетербуршки аранжери .  Уметнички директор Театра песама и игара „Морошка“ из Санкт Петербурга – Надежда Полтавченко.

Њихова турнеја започета је  концертом у Коларчевој задужбини у Београду, наступали су у Народном позоришту у Нишу, у Српском народном позоришту у Новом Саду , а врхунац је концерт    у Руском дому у престоници Србије.

Чланови Српско-руског центра “Мајак” традиционално прате све активности које се одржавају у руском дому тако да су и овај пут били на концерту и уживали у играма и песмама “руског чуда из Петербурга” и при том направили сјајне фотографије за успомену. Тања Југовић је имала најбоље фотографије од свих наших чланова тако да могу да пренесу сјајну атмосферу.

МајакТим