Делегација Мајак-а на манифестацији “Дани Српске у Србији”

 

Делегација Српско-руског центра “Мајак” присуствовала је манифестацији “Дани Српске у Србији” која се традиционално одржава. Делегацију је предводила специјални саветник Биљана Чутурило.

Пројекат под називом „Дани  Српске у Србији“ покренут је 2013. године са идејом да се Србији и њеним грађанима на увек нов и јединствен начин представи Република Српска и њени потенцијали.

У циљу промоције Републике Српске сваке године се организује вишедневна манифестација која кроз различите програмске активности подстиче размену културних остварења и културне баштине, представља природне лепоте, туристичка места и руте, угоститељство, кулинарство и вино, презентује инвестиционе могућности, и као најбитније учвршћује везу између српског народа са обе стране Дрине.

Десета манифестација Дани Српске у Србији, биће свечано затворена данас у Српском народном позоришту у Новом Саду. Завршницу након седмодневне промоције Републике и њених потенцијала у десет градова у Србији обележиће концерт Здруженог симфонијског оркестра Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке и Српског народног позоришта из Новог Сада.

МајакТим