Српско-руски центар “Мајак” одао пошту руском амбасадору Хартвигу 

Делегација Српско-руског центра “Мајак” је по други пут обележила годишњицу уласка Руске Империје у Први светски рат на страни Србије код Руског некропоља на Новом гробљу у Београду који ћемо сваке године обележавати и чувати сећање на ове догађаје и на велику братску љубав показану у то доба. Цар Николај II Романов је потписао објаву рата 01.08.1914 године. Као и предходне године нисмо заборавили да одамо почаст и положимо цвеће и на вечно место починка великог пријатеља нашег народа Николаја Хенрикович Хартвига којем је срце препукло због наше земље.

Преминуо је у аустро-угарском посланству (данашња зграда Београдске надбискупије) током жучне расправе због неприхватљивог ултиматума који је Краљевини Србији испоставила Аустро-угарска , приликом посете аустро-угарском посланику Гизлу од Гизлингена 27. јуна 1914. по старом (10. јула по новом календару).

Делегацију Српско-руског центра “Мајак” предводио је директор Владимир Пребирачевић, специјални саветник Ана Рончевић и истакнути чланови Александар Зивлак и Сандра Станишић

МајакТим