Откривање бисте Петру Великом у Сремским Карловцима
Много је датума у историји руског и српског народа који заслужују дивљење и захвалност.  Наша част нам не дозвољава да заборавимо на људе кoји су нашим прецима донели просперитет у ни мало лаким околностима. Петар Велики је био велик и за руску и за српску историју. Српско-руски центар “Мајак” са браћом из Мото-клуба Браство присуствовао је овом прелепом и важном догађају. Делегацију Српско-руског центра предводио је директор Владимир Пребирачевић са специјалним саветницима Биљаном Чутурило, Аном Рончевић, пуковником Сретеном Егерићем и Предрагом Милићем и осталим члановима који су били део овог догађаја.
На церемонији отварања говоре су одржали председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Општине Сремски Карловци Александар Стојкечић и Владимир Толстој саветник за културу председника Руске Федерације Владимира Путина.
Подизање спомен бисте Петру Великом испред Богословије у Сремским Карловцима омогућиле су општинске власти у Сремским Карловцима на иницијативу Руског научног института који је подржан од Фондације за подршку друштвеним пројектима “Наслеђе” из Волгограда.
МајакТим