У Ваљеву је одржана трибина “Пад ноћног сокола” у организацији Српско-руског центра “Мајак”

У организацији Српско-руског центра “Мајак” одржана је трибина “Пад ноћног сокола”  у Ваљеву у центру Колубарског округа. Трибина и промоција књиге коју је написао пуковник Славиша Голубовић као сведочанство о обарању поноса америчке авијације Ф117А који је пре обарања називан невидљиви а после обарања под стране српске ПВО одлази у старо гвожђе протекла је у најбољем реду и изазвала је велику пажњу ваљеваца.. Сведочанства учесника херојске одбране од НАТО агресије на СР Југославију 1999.године су сабрана у ово дело пуковника Славише Голубовића које је добило многобројне награде. Посетиоци су имали прилику да од директног учесника чују како је текла борба са НАТО авилонима, шта је све оборено и колико је било опасну у тим ратним данима, као и још много тема али и одговора на питања знатижељних учесника.

Испостава Српско-руског центра “Мајак” за колубарски окуруг са седиштем у Ваљеву је организовала овај догађај упркос ситним проблемима који су се појавили у данима који су предходили трибини па чак и пред сам почетак трибине невреме које је захватило овај крај није успело да обесхрабри оне који су по пљуску дошли да испрате оовај догађај. Горан Марковић који је координатор Српско-руског центра “Мајак” за колубарски округ са својим најближим сарадницима Душком Крсмановићем и Иваном Ристићем успео је да овај догађај организује и да сала ресотана Кућа буде пуна заинтересованих ваљеваца као и чланова “Мајака”. Сви су били пуни утисака и тражили су да сличне ствари поново организујемо у овом граду. Након трибине је одржан и краћи састанак на коме се покренула иницијална група за Лајковац и Лазаревац где ће се даље ширити Српско-руски центра “Мајак”

Догађају су присуствовали и директор Српско-руског центра “Мајак” Владимир Пребирачевић и специјални саветник пуковник Сретен Егерић.

МајакТим