Српско-руски центар “Мајак” пружа пуну подршку руском народу

У Новом Саду је одржан квартални састанак Српско-руског центра “Мајак” где су донете многе одлуке о активностима у наредних три месеца. Много нових пројеката је у припреми из области културе сећања, образовања, науке а у припреми су и трибине и округли столови који ће широм региона донети неку нову вредност братским односима наша два народа.

Околности које су настале војном операцијом у Украјини доста тога мењају у нашим плановима које смо већ раније имали у реализацији али рачунамо да су само одложени на кратко.

Са састанка је руском народу пружена пуна подршка јер сада влада хајка против свакога ко је рус али и отимачина њихове имовине где видимо како европске вредности функционишу на делу.

Састанку су присуствовали и координатори наше организације за Колубарски, Западно-бачки и Средње-бачки округ.

Донета је одлука да се установљава Захвалница и Грамата за заслуге у разним областима коју ће Српско-руски центар “Мајак” додељивати.

Активности се настављају већ 24. марта када у Ваљеву обележавамо почетак злочиначког НАТО бомбардовања које никада не сме да се заборави и треба да служи нама српском народу као опомена на превртљивоост и подлост западних земаља. Сада када русија проводи војну операцију у Украјини пуна су им уста међународног права и неповредивости граница и суверенитета. Чак и овај степен санкција који Русија доживљава а који смо и ми искусили на сваком кораку је уствари бес беспомоћног умирећег царства. Потези очајника који су спремни за рад својих безобзирних интереса да нанесу штету целом свету. Сунце се поново рађа на истоку и сијаће дуго.

МајакТим