Српско-руски центар “Мајак” се шири по Колубарском округу

 

У Ваљеву се састао ужи тим Српско-руског центра “Мајак” за Колубарски округ са директором Српско-руског центра “Мајак” Владимиром Пребирачевићем. На састанку су договорене активности нашег центра у Колубарском округу и верификовано је двадесет нових чланова који су спремни да свим срцем раде на спровођењу активности из разних области. Прве активности у виду две трибине у овом граду биће одржане у фебруару месецу а и укључење активиста из овог краја у неколико пројеката који ће бити спровођени на територији целе Србије у склопу обележавања Дана Победе али и других значајних датума у пројектима Неговања културе сећања и чувања од заборава заједничких и српских и руских историјских догађаја.

На састанку су присуствовали Душан Крсмановић, Иван Ристић, Специјални саветник и Координатор за Колубарски округ у Српско-руском центру “Мајак” Горан Марковић и директор Српско-руског центра “Мајак” Владимир Пребирачевић. На састанку су између осталог потврђена добра сарадња са градоначелником Ваљева Лазарем Гојковићем и другим институцијама.

Активности које ће подстаћи привредну сарадњу су на највишем месту приоритета који треба да омогуће боље везе привредника из Колубарског округа са колегама из Русије а самим тим и да подстакну економски раст и додатни развој овог краја наше земље. Српско-руски центар “Мајак” уз адекватан активизам људи са локала заједно са општинским и градским институцијама Колубарског округа и уз подршку Амбасаде Руске Федерације у Србији може постићи тај преко потребни синергијски ефекат на добробит свих.

МајакТим