Трибина у Новом Саду посвећена обарању невидљивог Ноћног сокола Ф117-А  1999. године 

Делегација Српско-руског центра била је гост на трибини у Новом Саду коју је организовао уважени члан нашег центра  Саша Вујић а који обавља функцију председника Покрајинског одбора Здраве Србије и у чијој организацији је и био овај догађај.

Трибина је била посвећена чувању сећања и истине о злочиначкој агресији НАТО пакта на СР Југославију 1999 године. Прецизније посвећена је херојској борби наше против ваздушне одбране и обарању 3 непријатељска авиона а неки од њих су први пут оборени а сматрани су за невидљиве и савршене авионе понос америчке војне моћи који су се срушили након што их је оборила храбра и херојска војска која је бранила своје небо и отаџбину онако како је знала и умела а умела је много.

Књига коју је приредио пуковник Славиша Голубовић представља историјско сведочанство те херојске борбе и тог историјског подвига када су понос америчке индустрије а посебно авијације завршили у праху и пепелу. Посетиоци трибине су могли да ово вредно сведочанство обезбеде за своју кућну библиотеку.

Догађају су присуствовали и представници СУБНОР-а , као и многи официри који су у то време били на различитим задатцима на различитим деловима наше земље али са истим циљем одбране наше отаџбине.

Делегацију Српско-руског центра “Мајак” су представљали директор Српско-руског центра “Мајак” Владимир Пребирачевић, специјални саветник Дејан Самарџић и истакнути члан Ђорђе Несторовић