Српско-руски центар “Мајак” је изузетно активан

 

У Српско-руском центру “Мајак” одржан је састанак Мајак тима који спроводи све активности. На састанку је било осврта на изузетно добро организоване и спроведене две хуманитарне акције. Хуманитарна акција за породицу Лукић из Петроварадина и Хуманитарна акција за жене жртве породичног насиља постигле су пун ефекат. Све што смо као Мајак планирали то смо и остварили у овим акцијама чак и много више.

Гостовање у емисији “Истина о” Лидије Манић на ТВ Коперникус директора Владимира Пребирачевића и специјалног саветника Миодрага Миликића приближили су наше активности ширем аудиторијуму широм наше државе и региона.

Култура сећања је једна од битних активности нашег центра Мајак. Обележили смо Дане ослобођења Београда и Новог Сада полагањем венаца на меморијалним комплексима.

Учешће у пројекту руских партнера организације Сојуз где смо организовали патриотске игре “Деца победе” у Новом Саду. Победничка екипа је заузела друго место на такмичењу у Ваљеву где се одржао финални део.

Учешће нашег представника на онлајн конференцији о туристичким потенцијалима  у Белорусији.

Обилазак изложбе посвећене Јовану Дучићу у галерији Српске Академије Наука у Београду као и присуство на предавању Емеритуса Гордића у новосадском огранку Српске Академије Наука такође посвећеног Јовану Дучићу.

Усаглашавање протокола о сарадњи са неколико организација и институција чије се потписивање очекује у другој половини новембра.

Отварање испостава у Апатину и Руми као и припреме на ширењу активности на Републику Српску су само неке од активности нашег центра Мајак у предходних месец дана.

На састанку су изнесени веома амбициозни али и оствариви планови Српско-руског центра “Мајак” за наредни период.