Захтевамо извињење од немачког амбасадора

Пише Владимир Пребирачевић

Директор Српско-Руског центра „Мајак“

Амбасадоре Шиб захтевамо извињење за изјаву коју сте дали да је СР Југославију требало бомбардовати да би се спречио геноцид на Косову у којем сте изнели овакав безобразлук без имало размишљања и саосећања са српским народом чији сте гости.

Ви као представник немачког народа а који је у првом и другом светском рату заједно са својим савезницима над нашим народом починио геноцид а у ратовима деведесетих у Хрватској и на Косову и Метохији активно сте подржали и политички и војно и економски и на сваки други начин оне који су опет као ваши стари савезници починили геноцид над Србима. Срба скоро да више нема у Хрватској и још веома мало их је остало на Косову и Метохији. И дан данас подржавате непријатеље српског народа у свакој прилици.

Потрудите се да бар у нашој кући не изностите овакве бестијалне лажи јер ви врло добро знате ко је и шта радио на овим просторима и веома сте упућени у улогу Немачке и шта је нама Србима ангажман ваше државе донео у протеклих тридесет година а шта у протеклих 100 година.

У време обележаљвања годишњице бомбардовања Београда у другом светском рату и у време обележавања годишњице херојске борбе наше војске али и народа на Косову и Метохији деведесетих али и целој територији бивше СРЈ против НАТО пакта чији сте активан чинилац. Ви сте се дрзнули да дајете овакве изјаве које могу да разумем само као покушај дестабилизације државе јер сам апсолутно сигуран да сте свесни какву буру сте изазвали мада сам сигуран на основу ове изјаве да би више волели неку „олују“.

Уколико не дође до извињења захтевамо да наша држава немачког амбасадора прогласи за personu non grata.