Владимир Пребирачевић: Потписан Протокол о сарадњи са Јерменском националном заједницом

У просторијама Градске библиотеке у Новом Саду потписан је Протокол о сарадњи имеђу Српско-Руског центра „Мајак“ и Јерменске националне заједнице у Србији.

Председница Јерменске националне заједнице Биљана Шахримањан Живковић и директор Српско-Руског центра „Мајак“ Владимир Пребирачевић потписали су Протокол о сарадњи који је само почетак у будућој плодоносној сарадњи. Поред потписника Протокола о сарадњи догађају су присуствовали и Специјални саветници у Српско-Руском центру „Мајак“ Вања Вученовић и Душан Савић.

Протокол отвара врата за блиску сарадњу и да велики потенцијал који постоји за развој сарадње у првом реду из области културе, образовања, економије и туризма између наших држава и народа подигне на виши ниво. Велики потенцијал постоји у размени искустава и знања, што представља основу дугорочне сарадње, која касније може бити проширена и на друге области и додатно унапређена.

Сарадња ће се и даље одвијати кроз реализацију заједничких пројеката и међусобну подршку на остваривању циљева наших организација а на добробит наших народа и држава.