Владимир Пребирачевић: Русија полако и стрпљиво али сигурно побеђује

пише директор Српско-руског центра “Мајак”

Русија полако и стрпљиво али сасвим сигурно побеђује у овом сукобу који се догађа у Украјини.

Спровођење специјалне војне операције није лако и није без жртава како људских тако и на другим пољима али све те жртрве су уткане у темеље нове и јаке Русије којој нико не може да кроји судбину и одређује како ће и по којим правилима да живе или не живе уопште обзиром шта су аспирације великих креатора светских процеса који практично малтретирају и брутално искоришћавају већину земаља на свим континентима па су тако желели и Русију да сломе.

Колонијално управљање и богађење неколицине земаља са Запада на рачун свих осталих полако добија противнике на свим меридијанима и нико не жели да буде беда и сиротиња а власник је земље са огромним богатствима. Африка је најбољи пример за то. На богатствима која леже на афричком континенту богате се стари колонијални управници који и даље експлоатишу исте те земље које сада све гласније говоре али и раде на томе да се отргну угњетавачима и да узму ствари у своје руке.

Русија као највећа земља на планети са огромним богатствима је природна мета западног света који жели само њена богатства а приче о демократији и људским правима и сличним терминима који су сами измислили као меру притиска на слабије могу слабо коме још да продају.

Све ратове су водили за ресурске а не због демократије и људских права јер упрраво су они ти које уопште не интересује ниакав сређен систем или држава него потпуно потчињавање кроз разне институције које су наметнули свима под плаштом једнакости, права, слобода и сл.

Слобода је још један термин који су узурпирали својим незајажљивим жељама за контролом и богађењем да испада да је једино слободно и правилно ако се ради како они кажи а често ту нема ни зрна слободе а то можемо најбоље видети на понашању огромног броја вазалних земаља на примеру сукоба у Украјини. Никога ту не занима истина и правда него сурови интерес по цену живота свих који живе на том подручју.

Русија се храбро супротставила западној хегемонији и то из чисто егзистенцијалног разлога. Свим преварама са запада а којима су мало и поверовали годинама уназад сада су пали у воду и ти процеси су заустављени па чак и почели су да се преокрећу у корист Русије а пробудили су се и други који схватају у ком правцу нас води западна хегемонија.

Процес ослобађања је немогуће зауставити и временом ће узимати све више маха.