Обележено страдање Срба у злочиначкој акцији Олуја на Банстолу

 

Данас је обележено страдање Срба у злочиначкој акцији Олуја на Банстолу а уједно је обележена и храмовна слава Свете Марије Магдалине – Благе Марије, на Банстолу.

Свету архијерејску литургију служио је Његово преосвештенство епископ сремски Василије са свештенством. Служен је и парастос за све невино пострадале у злочиначкој акцији “Олуја”.

Данас се навршава 28 година од злочиначке акције “Олуја” у којој је са вековних огњишта протерано 250 хиљада људи а настрадало је или се води као нестало готово 2000 људи.

Делегацију Српско-руског центра “Мајак” предводио је директор Владимир Пребирачевић са својим специјалним саветницима пуковником Сретеном Егерићем и Биљаном Чутурило као и истакнутим члановима Вукашином Дромљак, Александром Зивлак, Милојковић Јованом, Светланом и Јованом Девић.

Тугујемо због убијене деце, жена и старих, због Петровачке цесте и велике трагедије која подједнако боли Србина из Книна, Вуковара, Бања Луке, Новог Сада, Београда, Крагујевца, Требиња, Дрвара, Никшића, Херцег Новог

Нисмо и никада нећемо заборавити!

МајакТим