Такмичење “Диктат победе” од прошле године и у Србији

Волонтери победе су организација из Руске Федерације која негује културу сећања на Велики отаџбиндски рат како га стандардно називају док код нас је то Други светски рат. Знање из историје из тог периода је главна тема овог такмичења које се организује у Руској Федерацији и пријатељским земљама и народима који негују тековине победе у другом светском рату. У данашње време када се баука фашизма и нацизма поново буди посебно је важно да деца и омладина али и друге старосне категорије имају прилику да науче чињенице из своје славне прошлости.

Српско-руски центар “Мајак” је узео учешће у овом међународном такмичењу у сарадњи са другим организацијама руских сународника у Србији и у Новом Саду организовао ДИКТАТ ПОБЕДЕ. Из Москве су стигле захвалнице и пригодни поклони за учеснике диктата и заказан је нови крајем априла 2023. године.

Директор Српско-руског центра “Мајак” који је уједно и један од представника волонтера победе у Србији позива све који желе да се пријаве за ово такмичење путем мејла info@majak.rs.

МајакТим