Одржан 2. округли сто Српско руског братства у Прес центру Удружења новинара Србије

„Одбрамбени и безбедносни аспекти независности Србије“ 14. децембра

Срна преноси излагање мр Владимира Пребирачевића директора Српско-руског центра “Мајак”
Србија треба да врати редовно служење војног рока и сачува своју независност, оцењено је на округлом столу у Београду који је организовало Српско-руско братство, те упозорено да постоје планови НАТО да у чланство прими БиХ и самопроглашено Косово.
Директор Српско-руског центра “Мајак” Владимир Пребирачевић је оценио да је за безбедност земље изузетно битно да Србија има обучено становништво, не само за војне претње, него и за ванредне ситуације, као и да се што пре врати војни рок, да се паре морају за то наћи и да држава преузиме област образовања у пуном капацитету.
Пребирачевић је као важне за безбедност Србијe истакао, осим војне, и идентитетску, образовну, енергетску и прехрамбену безбедност, те указао да у Србији уџбенике кроје странци, иако би држава морала да прописује шта се учи у уџбеницима српског језика и историје.
Што се тиче енергетике, он је рекао да Србију терају да уведе санкције Русији и да зарад туђих /западних/ интереса има инфлацију и веће цене енергената и осталих производа.
Агенција СРНА