Србија треба да се придружи међународним интеграцијама у којима је Русија

Директор Српско-руског центра “Мајак”  Владимир Пребирачевић део је иницијативног одбора чији циљ је уједињење свих снага на остваривању зацртаних циљева, из недавно донете повеље, за које сматрамо да наша земља треба да тежи.  Посвећени смо раду на добробит наше земље и промовисању српских интереса а који се могу остваривати и са пријатељима са којима треба да тежимо да будемо у разним видовима интеграција, а не само да тежимо да се удружујемо са онима који су нам углавном били непријатељи што у рату што у миру. Задовољење интереса наше земље пре ће подржавати пријатељске земље мада и са другима треба да развијамо односе без обзира на скорашњу историју са истима.

Полазећи од српско-руског братства, духовног и историјског, уз даље јачање сарадње са Русијом у свим областима, Србија треба да започне процес придруживања међународним интеграцијама у којима учествује Русија а то су: Евроазијски економски савез, ОДКБ, Шангајска организација за сарадњу и БРИКС.

Сви учесници ових интеграција су нама пријатељске земље, које одређују духовно-моралну, политичку и економску будућност човечанства.

(Саопштење иницијативног одбора Српско-руског братства)

МајакТим

2022-10-17T16:54:43+00:00

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top