Праве се планови на Светој Фрушкој Гори

На Светој Фрушкој Гори  у познатој Винарији Ковачевић директор Српско-руског центра „Мајак“ Владимир Пребирачевић и специјални саветник Дејан Самарџић имали су прилику да се састану са нашом браћом игуманом манастира Осовица из Републике Српске протосинђелом Теофилом Димитрићем и Старешином цркве Благе Марије на Банстолу оцем Синишом Хрвачевићем. У прелепом амбијенту винарије и у одличном друштву  провели су лепе тренутке у којима су и договорили неколико активности а које ће се реализовати у наредном периоду. Једна од тих активности је и организовани обилазак манастира на Фрушкој Гори. Овај пут то ће бити Гргетег, Крушедол и Велика Ремета које ће Српско-руски центар „Мајак“организовано посетити.

Преко 80 наших чланова имаће прилику да обиђе ова три манастира потпуно бесплатно где ће све трошкове сносити Српско-руски центар „Мајак“ као и што је правило нашег центра. У склопу тог поклоничког путовања обићи ћемо и цркву Благе Марије на Банстолу која је неизоставна дестинација за чланове нашег центра. У народу је чешће зову „Руска црква“ због специфичног и препознатљивог али свакако прлепог стила градње који је својствен црквама на територији коју обухвата Руска Православна Црква. Након тог путовања организоваћемо још два путовања према Републици Српској. Један пут ће делегација Српско-руског центра „Мајак“ посетити Бијељину и Бањалуку а своје путовање завршити посетом нашем Брату Игуману Теофилу и манастиру Осовица. Друго путовање готово идентичне путање биће организовано за чланове нашег центра „Мајак“ а све у склопу реализације планова ширења наше организације на подручје Републике Српске.

Планови Српско-руског центра „Мајак“ су оптимистични али и реални и оствариви и уз Божију помоћ све што смо замислили то ћемо остварити на добробит нашег народа и свих српских земаља у којима Срби живе али и чвршћим повезивањем на свим нивоима са нашом браћом Русима. Сарадња са нашом браћом са истока мора бити све комплекснија и садржајнија а то је свакако у интересу свих нас а то ми из Српско-руског центра „Мајак“ радимо сваки дан и померамо те границе којих не сме бити.