Нове активности Српско-руског центра “Мајак”

На састанку који се одржао у среду у 19 часова у просторијама Српско-руског центра “Мајак” направљен је резиме активности у предходном периоду и направљен краткорочни план активности за наредних месец дана.

Директор Владимир Пребирачевић је пренео утиске са обележавања 145. годишњице погибије Николаја Рајевског и почетка српско турских ратова  у Горњем Адровцу.

Упутио је МАЈАК ТИМ у оснивање испоставе у Нишу као и детаље око организације манифестације ДЕЦА ПОБЕДЕ у Новом Саду.

Марко Димоски специјални саветник директора Српско-руског центра “Мајак” презентовао је своје утиске по повратку са Конференције младих лидера ЕУРОАЗИЈА ГЛОБАЛ која се одржала у  Оренбургу у Русији.

У суботу 11.09. наставља се курс из руског језика у просторијама центра.

Договорено је да се на нову конференцију у Русију пошаље Биљана Чутурило крајем септембра.

Упутили смо саучешће Амбасади Руске Федерације у Србији поводом погибије Министра за ванредне ситуације  Јевгенија Зиничева.

Договорено је све око обележавања Светог Александра Невског заштитника Српско-руског центра “Мајак” .

На Крстовдан 27.09. ћемо испратити посмртне остатке Вожда Ђорђа Стратимировића на вечни починак у манастиру Ваведење Пресвете Богородице у Сремским Карловцима.

За 02.10. договорено је да се организује обилазак манастира Гргетег, Велика Ремета, Крушедол као и обавезна станица наше организације а то је Црква Благе Марије на Банстолу.

Договорено прикупљање помоћи у одећи за Коло српских сестара.