Први саветник и аташе за културу Амбасаде Руске Федерације Александар Конанихин на радном састанку у Српско-руском центру “Мајак”

У просторијама Српско-руског центра “Мајак” у Новом Саду одржан је састанак Првог саветника и аташеа за културу Амбасаде Руске Федерације Александра Конанихина и директора центра “Мајак” Владимира Пребирачевића и специјалног саветника Дејана Самарџића.

На састанку су договорене заједничке активности које повезују наша два братска народа кроз низ догађаја у наредна два месеца на пољу културе, науке и образовања. Посебно је истакнута одлична сарадња у досадашњем периоду која је и гарант квалитета будуће сарадње.

После сезоне годишњих одмора план Српско-руског центра “Мајак” је да се подигне ниво активности са организовањем неколико трибина, округлих столова, изложби, песничких вечери и других манифестација из области културе,науке и образовања.

Планирано је и оснивање више испостава Српско-руског центра “Мајак” по градовима широм Србије али и региона. А реализација тог плана је већ почела. До септембра биће основано најмање 6 испостава Српско-руског центра “Мајак”.