Одржан је састанак МАЈАК ТИМА у просторијама Српско-руског центра Мајак у Новом Саду на ком је директор центра Владимир Пребирачевић саопштио да ће се отворити прве испоставе Српско-руског центра “Мајак” у Руми и у Тополи и да су припремне радње у току. Као и да су одређени носиоци испостава у тим градовима.

Дана 22.06.2021. године српско-руски центар Мајак ће обележити Дан сећања и жалости паљењем свећа и полагањем цвећа на споменицима погинулих  војника Црвене армије у Другом Светком рату. Тог датума се у Русији и широм планете обележава дан напада фашистичке Немачке на СССР, као и почетак Великог отаџбинског рата.

Договорене су локације споменика црвено армејаца које ће обићи чланови Центра “Мајак” и где ће одати пошту палим борцима за ослобођење и победу над нацистима у другом светском рату. Укупно седам локација у седам различитих општина у Србији али и једну локацију Ван наше земље.

Такође је одлучено да се обележавање Видовдана спроведе кроз хуманитарну акцију прикупљања помоћи и посету манастиру Мала Ремета.

Предвиђено је да се потпише неколико протокола о пословно техничкој сарадњи који су већ договорени са институцијама, спортским клубовима и факултетима.