Састанак у Амбасади Русије

Директор Српско-руског центра “Мајак” Владимир Пребирачевић и први саветник и аташе за културу Амбасаде Русије Александар Конанихин на радном састанку у  Амбасади Русије потврдили су досадашњу добру сарадњу и договорили активности за наредни период. Издвајамо два најбитнија догађаја у овом месецу.

Сваке године 6. јуна Русија прославља Дан руског језика. Треба напоменути да је на тај дан рођендан Александра Пушкина. Овај празник је несумњиво веома важан за сваког Руса ма где живео али и сваког поштоваоца руске поезије која је у Пушкиновом случају превазишла националне и постала светска културна баштина. Договорено је да Српско-руски центар “Мајак” узме активно учешће у обележавању овог празника  на централном догађају у Београду код Пушкиновог споменика али и у самим просторијама центра Мајак у Новом Саду где ће две групе полазника курса руског језика обележити овај битан празник.

Такође је договорено да се обележи празник Дан сећања и туге 22. јуна на више локација широм Војводине поводом 80. годишњице напада нацистичке Немачке на СССР који означава почетак Великог отаџбинског рата.

Заједнички закључак је да се добра и садржајна сарадња стално проширује новим и квалитетним активностима на добробит наших братских народа.

Мајак Тим