Владимир Пребирачевић: Српско-Руски центар “Мајак” у походу српским манастирима на Фрушкој гори

Српско-Руски центар “Мајак” у походу српским манастирима на Фрушкој гори. Данас смо нас стотинак обишли Врдничку Раваницу, Јазак и Малу Ремету. Не заборављамо Космет и Црну Гору, али чувамо и православну и српску традицију севера Србије и не дамо наше светиње где год да су.

Чланови Српско-Руског центра “Мајак” су бесплатно ишли на поклоничко путовање о трошку центра чији су чланови. По изузетно пријатном времену пред сам почетак васршњег поста 90 чланова Српско-Руског центра “Мајак” и десетак чланова организације Стуб са којима имамо изузетну сарадњу обишли смо три манастира на Светој Фрушкој Гори.

План нашег центра је да обиђемо све манастире на Фрушкој гори па тек након тога да организујемо путовања на даље дестинације.

У сваком манастиру смо лепо дочекани где смо смо се упознали са историјом манастира као и лепотама како спољашњости тако и унутрашњости манастира.

Са овог малог путовања шаљемо поруку да НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ где год да су и да су нам подједнако све важне иако нису све подједнако угрожене као што је то сада ситуација на Космету и Црној Гори где је угроженост на максималном нивоу. Наш допринос у буђењу свести свих Срба из региона и православаца ће бити све већи. Морамо радити на јединству и слози и морамо максимално водити рачуна о интересима српског народа. Наша организација расте сваког дана и пружа пуну подршку за нашу православну браћу у Црној Гори који свакодневно потврђују да Срби и Црногорци као исти народ нису лак залогај када су сложни и уједињени око највреднијих циљева.

Владимир Пребирачевић
Директор Српско-Руског центра “Мајак”