Зашто Европа опет ћути?

Пише: мр Владимир Пребирачевић, директор Српско-Руског центра “Мајак”

Када приштинске привремене “власти“ броје гласове пристигле поштом из Србије онда су обучени у специјалну опрему као што су својевремено у седишту Пентагона у нападима антраксом путем писама радиле службе безбедности САД-а не треба да чуди.

Да ли на Косову и Метохији људи превише гледају Америчке серије Б продукције у којима сваки пад кола низ литицу значи и спектакуларну експлозију као да има тона експлозива у њима а у овом случају да се писма из Србије прегледају као да су нађена у нуклеарном реактору Фукушиме после инцидента и експлозије.

Да ли су као и у Фукушими када су Јапанци схватили размере еколошког инцидента се јавили старији од шездесет година како би на одговоран начин према младима и будућности Јапана очистили терен притом примајући на себе радијацију која ће им сигурно нанети штету по здравље и живот.

Али зато сачувати многе животе за узврат. Да ли су и на Косову испод тих специјалних одела биле старије особе од шездесет година, по узору на одговорне Јапанце, које су свесно ушле у ризик да би заштитили младе на Косову од Српске поштанске агресије.

Чули су Албанци на Косову како се на многим местима по свету подметало разним назови хемијским нападима као у Сирији много пута када се покушавало свалити на Асада да је звер која убија децу хемијским оружјем и како је то још један од многих разлога зашто га треба свргнути са власти и увести толико “чекану” демократију на Блиски исток наравно по цену нафте и гаса али то је мала цена тако рећи цена је права ситница која треба да се плати за демократске тековине које запад тако великодушно нуди свуда.

Цела фарса је на нивоу спаљивања плазма кекса које смо могли гледати директно у медијима где Албанци гле чуда овај пут не спаљују цркве и манастире српске баштине регистроване у УНЕСКО-у него се свете кексу и мајонезу јер су ти производи доказ за Српску агресију што би Хрвати рекли Великосрпску агресију.

Албанци пошто немају своју историју јер су им нацију и државу стварали Аустро-Угари и Италијани управо да би и били контра тас на ваги против Срба присвајају наше споменике, историјске личности па и Манастире и средњевековне градове а сутра ће рећи да је и тај кекс и мајонез њихов и да га они нису спаљивали него термички обрађивали у научне сврхе.

Мада није то оно што је најгоре јер од њих се овакве глупости могу и очекивати јер и нису способни за нешто паметније. Проблем је што цела западна цивилизација гледа ове нецивилизацијске поступке почевши од жуте куће па на овамо и ћути и не реагује. Упорни су и доследни у ћутању и још више у не реаговању па самим тим и подржавању оних који сва ова злодела чине не кажњено. А притом нама држе слово сваки пут.

Преузето са портала: Правда